Bota al contingut principal

El diputat de Compromís al Congrés, Enric Bataller, ha participat en la concentració de solidaritat amb els presos polítics saharuís organitzada per la Coordinadora Estatal d’Associacions Solidàries amb el Sàhara davant del ministeri d’Afers Exteriors.

Bataller ha lamentat la situació de tortures i manca d’assistència mèdica que pateix el poble sahrauí i ha volgut mostrar la seua solidaritat amb la família i amics de l’activista sahrauí mort aquest divendres a Marroc després d’estar dies en vaga de fam per haver sigut detingut per participar en una manifestació en favor de l’autodeterminació del poble sahrauí.

“No pot continuar un minut més la indiferència del Govern espanyol davant el sofriment dels sahrauís. Exigim al Govern en funcions que mantinga davant el Consell de Seguretat de Nacions Unides una postura ferma en defensa dels drets individuals i col·lectius dels sahrauís.”

“Des de Compromís reclamem el restabliment de tots els operatius de l’operació MINURSO i l’ampliació de les competències en matèria de vigilància dels Drets Humans. És necessari que la comunitat internacional treballe en la cerca d’una solució urgent i definitiva, sent imprescindible l’aplicació del Pla de Pau que culmine en la celebració un Referèndum d’autodeterminació lliure i democràtic per al poble sahrauí” ha conclós el diputat valencià.