Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts, Cristina Rodríguez, ha presentat una proposició no de llei (pnll) per instar al Consell a fomentar i implementar, en tots els municipis del territori valencià, cursos de formació i assessorament en educació igualitària a mares i pares. A més a més, el Govern valencià també haurà de promoure i donar suport a l’adquisició, en totes les biblioteques públiques, de contes, llibres i material audiovisual que tinguen cura de donar una visió igualitària.

Segons Rodríguez, “vivim en una societat històricament discriminant. Generació darrere generació hem anat adquirint uns valors contraris a la igualtat de gènere. Necessitem desprendre’ns de tot allò que vam aprendre durant la infància per no transmetre-li-ho als nostres fills”.

“En ocasions pot resultar complicat, i més quan els mitjans audiovisuals continuen reproduint aquestos missatges. Hui en dia la influència mediàtica en l’educació és inqüestionable. En aquest sentit, els missatges que rebem dels mitjans deixen molt a desitjar i, si bé poden ser una oportunitat per a desenvolupar el nostre esperit crític, continua sent complicat trobar material audiovisual, pel·lícules, dibuixos animats, contes o novel·les que posen atenció en l’aspecte igualitari”.

“Evidentment, l’educació en igualtat és ara un nou repte per a l’educació formal i encara més per a l’educació informal. Per sort vivim en una societat cada dia més tolerant amb allò que és diferent. En compte d’un inconvenient, la diversitat s’ha descobert en molts ambients com la riquesa que és. No obstant això, pares i mares ens veiem a vegades en serioses dificultats per a afrontar el repte d’una educació igualitària”.

“Per això, des de Compromís proposem dotar de recursos als municipis, tant en formació com en material, per donar suport a les mares i pares, i que així puguen oferir als seus fills una educació igualitària. L’objectiu és donar suport al repte d’educar en igualtat des de la socialització familiar”, ha conclòs la diputada Rodríguez.