Bota al contingut principal

El secretari autonòmic de Medi ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, ha informat de l’engegada d’un projecte de tornada d’envasos que té com a objectiu “ que els residus es convertisquen en recursos”

Amb aquest nou sistema, els que retornen els envasos i els propietaris dels comerços que els reban percebran una quantitat de diners per cada recipient (10 cèntims en cas dels primers i 2 cèntims els comerços) . Segons estimacions de la conselleria de Medi ambient, una tenda de barri que arreplegue i gestione prop de 150 envasos diaris, podria obtenir uns 1.000 euros a l’any, la qual cosa es tradueix que la iniciativa podria injectar al voltant de 36,5 milions d’euros en el circuit del comerç del País Valencià.

A més del benefici econòmic, aquesta iniciativa tindria altres efectes positius com la reducció de l’impacte ambiental que ocasionen tot tipus de recipients en els àmbits urbà, forestal, marí i amb caràcter especial amb motiu de grans celebracions. Aquesta mesura, que va en la direcció que marca la Unió Europea de fomentar una economia circular, es treballarà amb el Consell de Participació de Medi ambient (CAPMA).