Bota al contingut principal

La senadora de Compromís, Dolors Pérez, ha presentat una bateria de preguntes en relació a la crisi que afronta el sector ramader valencià. Segons un recent informe realitzat per l’Associació Valenciana d’Agricultors a partir de dades del Ministeri d’Agricultura el sector de la ramaderia al País Valencià ha perdut un 15% de la seua cabanya mentre que a Espanya la producció creix en la majoria de sectors.

El citat informe conclou que la ramaderia valenciana afronta la seua pitjor crisi deguda principalment a l’efecte del veto rus als productes hortofrutícoles i ramaders europeus. A més, l’informe assenyala altres factors que incideixen negativament sobre la producció ramadera tals com la tradicional volatilitat dels mercats, la pressió a la baixa sobre les cotitzacions de la carn que solen exercir les grans cadenes de distribució o les grans inversions que han hagut d’escometre els ramaders per a adaptar-se a la legislació de benestar animal.

Pérez ha qualificat de “molt preocupants” les dades que aquest informe presenta, entre els quals s’inclouen un descens de la producció porcina d’un 9,5%, de la producció cunícola un 19,7% o del sector oví de fins a un 36,5%. La senadora destaca que “la ramaderia valenciana necessita de polítiques destinades a pal·liar la volatilitat en els mercats perquè aquest sector puga trobar estabilitat i créixer per a generar llocs de treball.”

És per aquest motiu que el grup Compromís en el Senat ha presentat una sèrie de preguntes destinades a avaluar l’impacte causat per la crisi de la ramaderia valenciana en termes de reducció del producte interior brut i de pèrdua de llocs de treball, així com instant al govern a l’adopció de mesures valentes per a salvar al sector.