Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha valorat l’auto del jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, pel qual processa l’ex President de Les Corts Juan Cotino i 24 persones més, entre elles l’ex director de TVV, Pedro Garcia, per delictes relacionats amb la Visita del Papa de 2006.

Segons ha assenyalat Ferri “la justícia és lenta però acaba sent implacable. Juan Cotino és un personatge obscur, un dels caps visibles dels nefastos governs del PP que han marcat l’etapa més vergonyosa del nostre autogovern. Cotino ha embrutat les institucions que dirigia amb les seues vergonyoses actuacions, com la pressió als familiars de les víctimes del metro, la gestió de les residències per beneficiar les empreses de la seua família o la trama que presumptament s’enriquí amb la Visita del Papa, pel que ara ha estat processat”.

“L’auto judicial assenyala el que hem denunciat des de fa anys, Cotino era el centre de la trama de saqueig de la Visita del Papa, com va dir un dels testimonis del cas, era el que tallava el bacallà. Estem davant d’un altre gran esdeveniment que el PP utilizà per què uns pocs s’ompliren les butxaques a costa dels diners de tots”.

“Des de Compromís volem que els culpables paguen penalment per este vergonyós cas de corrupció. Però el més important és que els corruptes ens tornen els diners furtats. Les actuacions judicials contra ex dirigents del PP que anem encadenant des de fa mesos evidencien el nivell de partit podrit que han arribat a ser en el nostre territori. Lamentablement està sent la justícia qui netege un partit que els actuals dirigents, tant a València com a Madrid, no tenen vertadera voluntat de regenerar”, ha conclòs Ferri.