Bota al contingut principal

Compromís no dóna tregua en la seua batalla per la democratització de les ajudes públiques de la Diputació d’Alacant. Si ahir destapava l’intent del president de la Diputació d’aprovar per urgència i sense justificació un conveni per autoasignarse més de 2 milions d’euros en una obra competència del govern en funcions de Mariano Rajoy per als accessos a Calp des de la N-332; hui ha fet públic que els comptes de la Diputació revelen a més que si s’aprova este conveni el president de la Diputació s’haurà atorgat estos darrers 5 mesos quasi 3 milions d’euros per al seu municipi, sentant un greuge comparatiu “molt greu” amb la resta de municipis.

A principis de desembre Sánchez va signar la concessió d’un pla de cooperació a Calp per valor de 600.000 euros, i tan sols dues setmanes després sumava de forma nominal a dit sense motivació en el pressupost 650.000 euros més, 400.000 per a millorar els accessos de la N-332 i 250.000 per a una reforma al poliesportiu. Ara pretén ampliar fins a 2.100.000 € la partida per millorar el accessos.

La xifra representa el 80% del pressupost per a pagar el material de tots els escolars de la província a Xarxallibres, projecte que el president de la Diputació es negava a finançar. “César Sánchez es negava a pagar l’ajuda a les famílies de la província, però pretén a dit autosignarse privilegis que veta a la resta de pobles, esta és la defensa dels interessos provincials del president de la Diputació”, ha destacat el portaveu de Compromís Gerard Fullana.

Compromís ha criticat que “César Sánchez utilitze la institució contra la Generalitat per partidisme, però que en realitat és ell mateix amb estes decisions el que discrimina els pobles d’Alacant”.

La Coalició ha refermat la seua reivindicació al govern central perquè efectue dites obres, però això no vol dir que César Sánchez tape la marginació de Rajoy a la província pagant ell la inversió quan li interessa al seu poble. “No hi ha un sol informe tècnic de la Diputació que prioritze esta obra a qualsevol altre del mateix àmbit que afecte als 140 pobles restants”, ha destacat Fullana.

Compromís ja ha anunciat que està estudiant un possible recurs contra la decisió, donat que es tem davant d’un cas clar que qualsevol tribunal condemnaria per abús de poder. “El cas és tan flagrant que pensem que fins i tot la majoria de diputats del PP a la Diputació estan perplexos, pensem que el president no tindrà altra que rectificar”, ha destacat el portaveu Gerard Fullana.