Bota al contingut principal

El mateix dia que s’aprova una moció per declarar a Castelló ciutat contraria als paradisos fiscals, el Vicealcalde, Enric Nomdedéu, rep Hervé Falciani.

Compromís impulsa una campanya per respondre a la insolidaritat de les persones i/o empreses que no paguen els seus impostos utilitzant els paradisos fiscals. Com indica Ignasi Garcia, portaveu de Compromís per Castelló, “són comportaments que deliberadament perjudiquen les persones i empreses que sí que paguem els nostres impostos, i que sí que fem possible que les institucions funcionen i la ciutadania puga compartir serveis. Simplement, és una deslleialtat que s’ha de controlar”.

“No podem esmenar la feina que el ministre Montoro (PP) s’entesta a no fer. Però sí que podem actuar en l’àmbit de la contractació pública municipal i de la Generalitat, visualitzant i penalitzant aquestes insolidaritats.”

Ignasi Garcia explica que “la nostra intenció és que, d’entrada, eixa insolidaritat siga visible fins a fer-la insuportable a aquesta gent. Igual que amb altres corrupcions que a molts semblaven normals, o que eren coses que feien tots i que Compromís va anar traient a la llum mostrar la seua dimensió i el mal que feien”.

Com recorda Ignasi Garcia, “òbviament, si tinguérem en Madrid un ‘gobierno a la valenciana‘ que fera la seua feina, potser no caldria prendre aquestes precaucions. Però l’escàndol de los Papeles de Panamá només és una mostra, i no de les grans, de com el PP amnistia i crea forats legals per a què els més rics i les grans empreses paguen misèria, mentre l’empresa familiar i la gent que treballa està ofegada”.

Per altre costat, avui el Vicealcalde Enric Nomdedéu ha rebut a Hervé Falciani, l’enginyer de sistemes que des de 2009 col·labora activament amb la justícia de diversos països aportant informació de suposats comptes de més de 130.000 evasors fiscals.