Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en Les Corts, Isaura Navarro, ha qualificat d’enormement preocupants les informacions periodístiques segons les quals ja és imminent el fallo del Tribunal Constitucional pel qual tombarà la Llei de règim matrimonial valenciana, la primera sobre el Dret Civil valencià sobre la que havia de dirimir.

Segons Navarro “l’únic avanç que va tindre la reforma de l’Estatut de 2006 va ser el reconeixement del Dret Civil Valencià. Els que el votaren a favor són els que l’han recorregut i mantenen eixos recursos. I ara està apunt de dictar-se una sentència que ens va a negar el nostre autogovern en un aspecte en el que si que estan gaudint altres comunitats com les Illes Balears, Galícia o Euskadi”.

“Des de Compromís fem una crida al govern del PP perquè retire ja eixos recursos abans que siga massa tard. Eixe govern en funcions del PP que està pactant amb el govern català no portar al Constitucional cinc conflictes de competències amb la Generalitat catalana i al mateix temps no retira els recursos contra el Dret Civil valencià. Perquè el PP vota ací unes coses i després a Madrid les traeix. Des de Compromís reclamem coherència i respecte pel nostre autogovern”, ha conclòs Navarro.