Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha presentat en Les Corts una iniciativa parlamentària amb la qual proposa mesures per ajudar les persones afectades per la trama de nadons robats. Concretament s’insta a modificar el Decret 30/2013 de 8 de febrer del Consell, pel qual es crea la Comissió Interdepartamental de suport a les famílies biològiques dels nadons robats i a les associacions que les representen, incorporant en la composició orgànica de la comissió interdepartamental a les associacions de víctimes amb veu i vot en la presa de decisions.

Així mateix s’insta amb aquesta iniciativa el Consell a designar una persona de referència a la Conselleria de Justícia, de Sanitat i d’Inclusió i nomenar una coordinació d’aquest equip tècnic que servscai de suport de l’Administració en la tasca d’investigació necessària que estan duent a terme les víctimes per traslladar els casos amb el màxim suport públic probatori a l’àmbit judicial.

Segons ha assenyalat Navarro “creiem que l’administració ha d’assumir un paper protagonista en la recerca de documentació i informació, per evitar les traves burocràtiques i aconseguir que es troben amb les famílies biològiques de les que van ser robats, tal com desitgen. Es tracta de posar fi al pelegrinatge en la recerca de documents que pateixen les famílies”.

Per a Navarro “l’administració ha de posar-se al servei de les víctimes d’aquesta trama de nadons robats, per ajudar-los a recaptar totes les proves possibles i així poder trobar els seus familiars, que és el que volen i, si escau, acudir a fiscalia amb totes les proves necessàries per evitar arxius de les seues causes i aconseguir que es duga a terme el procés penal que oferisca llum al que ha passat respecte a aquesta terrible trama que ha comès crims de lesa humanitat i que fins ara està en la impunitat total”.

“Aquestes persones estan cansades de portes tancades, documentació que no els consta o diuen no tenir els hospitals i clíniques privades o el veto de l’Església pel que fa a informació sobre adopcions que han tramitat ells i és obligació de l’administració ajudar-los”, ha conclòs la diputada de Compromís.