Bota al contingut principal

 

  • Els contractes de la Generalitat amb Engloba seran tema d’investigació, a partir de setembre, de la comissió ja aprovada pel parlament que abordarà el presumpte finançament il·legal del PP

 El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha assenyalat hui que “estem comprovant com Bonig, Grau, Barberá i els regidors del PP a l’Ajuntament de València imputats estan mostrant nul·la predisposició a comparèixer en la Comissió d’Investigació sobre el cas Taula que ha posat en marxa el consistori del Cap i Casal”.

“Davant esta situació volem recordar que Les Corts aprovaren, a petició de Compromís, la creació d’una comissió d’investigació sobre la contractació de la Generalitat amb la trama corrupta desarticulada en l’Operació Taula per delimitar les responsabilitats polítiques, incloent un presumpte finançament il·legal. Esta comissió començarà els seus treballs en el següent període de sessions que s’iniciarà a setembre i ja avancem que citarem als dirigents del PP que s’estan negant a comparèixer a l’Ajuntament”.

Per a Ferri “és especialment deplorable que la Presidenta del PPCV, Isabel Bonig, en compte de donar exemple en el seu partit oferint totes les explicacions necessàries pels greus casos de corrupció que els afecten, s’amague d’una manera vergonyosa”.

“Mentre es neguen a comparèixer anem sabent més dades sobre este cas de corrupció, ahir coneixíem, en el marc de la investigació judicial, que Engloba, l’empresa de comunicació vinculada a esta trama, obtingué uns 30 milions d’euros en contractacions irregulars per part de la Generalitat Valenciana. Estos són, precisament, uns dels contractes que abordarem en la comissió d’investigació sobre Taula ja aprovada per Les Corts”.