Bota al contingut principal

Compromís, Podemos i Esquerra Unida han aconseguit arribar a un acord per a presentar-se de forma conjunta a les pròximes eleccions generals del 26 de juny sota el nom “Compromís – Podemos – EUPV: A la valenciana”, una candidatura que tractarà d’aconseguir que tots els vots de les persones que vulguen un canvi no es queden “fóra de les urnes” a causa de la llei electora d’Hont.

“Després d’intenses negociacions, hem aconseguit tancar una candidatura il·lusionant que treballarà per a guanyar al Partit Popular i ser la primera força en el País Valencià. Malgrat els temps, en Compromís hem tornat a demostrar que és possible arribar a un acord en l’últim minut, i estem segurs que tot l’esforç valdrà la pena” ha assenyalat el diputat de Compromís, Joan Baldoví, al mateix temps que ha agraït a ambdues formacions “la seua disposició i capacitat per a cedir”.

A l’acord electoral els tres partits es comprometen a formar un grup parlamentari propi amb els diputats i diputades que resulten triats dins de la coalició. La composició de les llistes per circumscripcions de la candidatura “a la valenciana” quedarien molt semblant al protocol de les passades eleccions del 20 de desembre, a excepció dels llocs 5 per València, 6 per Alacant i 3 per Castelló que serien cedits a EUPV.