Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha afirmat este dimecres que la ministra en funcions de Foment, Ana Pastor, segurament passarà a la història com una de les que més han maltractat al País Valencià en matèria ferroviària.

Per al senador valencià, “la seua gestió irresponsable, deslleial amb el propi electorat valencià del PP, després no té la més mínima repercussió entre els responsables polítics que, des del seu cotxe oficial, mai arriben a entendre les necessitats reals de la majoria de ciutadans que no necessita AVEs, sinó rodalies. Per això, perquè la ministra en funcions siga conscient del dany fet amb aquesta gestió, la convidem a que intente anar en tren, encara que siga a classe preferent, des de Madrid a Alcoi o a Vinaròs i que després opine”.

La situació dels trens ha empitjorat de totes totes aquestes legislatures. “El llistó està molt alt, ja que tant ministres del PSOE com del PP, han apostat per degradar el ferrocarril al País Valencià, mentre s’han destinat milions a construir AVEs radials des de Madrid a capitals de províncies del centre d’Espanya, que van buits, però finançats per tots”.

Mulet ha recordat que el PP ha estat “insistent” maltractant a les comarques valencianes, primer en no destinar un euro d’inversió pública en matèria ferroviària i, després, en votar en contra reiteradament al Congrés i al Senat, quan Compromís va demanar partides econòmiques per a actuacions concretes. “No demanem que l’Estat, com a entitat abstracta, traga diners de la seua butxaca per als nostres problemes, sinó que qui gestiona els diners de tot, deixe d’espoliar-nos i, almenys aquesta part proporcional que és la nostra, la destine a les nostres necessitats i, en matèria ferroviària, actue en aquells forats que hi ha per anys i anys d’oblit”.

Així, el senador territorial valencià ha recordat que no s’ha volgut invertir en la connexió Xàtiva-Alcoi, l’enllaç de l’estació de Villena amb l’AVE amb l’Autovia, al tren Gandia-Oliva-Dénia, ni en la millora de la línia C1 Alacant-Elx, al parc central de València després de l’Estació del Nord, en els túnels de Serreria i altres accessos ferroviaris a la capital, ni en el servei de rodalies de Castelló fins a Vinaròs o Tortosa, per no parlar de les millores concretes en estacions, en seguretat, accessos, adaptacions, etcètera.

Per contra, segons Mulet “les escasses inversions han estat vergonyoses i molt poc dignes, com el tercer fil entre València i Castelló, nyap que ha suposat un desemborsament de milions d’euros per a les grans contractistes, però que no és un corredor mediterrani de mercaderies , ja que saturarà encara més les vies emprades pels trens convencionals i generarà entre els usuaris, com ja ho ha fet, una infinitat de problemes que encara es postergaran almenys fins a final d’any, segons amenacen Foment i ADIF”.