Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha proposat hui a la resta de grups parlamentaris a Les Corts la celebració d’una reunió per a marcar un full de ruta en la renovació de la Sindicatura de Comptes. Segons la llei vigent, són Les Corts les que han de realitzar la tria cada sis anys amb una majoria de tres cinquenes parts.

Segons ha explicat Ferri “des de Compromís creiem que és una oportunitat per a encarar una renovació necessària des dels principis d’independència i professionalització que marca l’Acord del Botànic. És una oportunitat per a parlar més de perfils professionals que de carnets de partit. Per això, no veiem un bon punt de partida parlar de repartiments de Síndics entre grups parlamentaris. Volem assentar-nos a parlar i marcar uns criteris comuns i una metodologia per a intentar aconseguir una composició amb els millors perfils professionals i el màxim consens possible”.

No volem que es repetisquen els esquemes del passat en el qual els dos partits més grans es repartien els llocs a nomenar. S’ha d’entendre que estem en un parlament molt plural amb un equilibri de forces notable. I sobretot, s’ha d’entendre que la ciutadania reclama que parlem de perfils professionals i de principis d’actuació, més que de quotes partidistes. I en eixe sentit actuarà Compromís” ha conclòs Ferri.