Bota al contingut principal

La Fiscalia de València ha remés a un dels denunciants dels fets, l’actual alcalde i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, les diligències per les quals entén que el cas ha de ser investigat a la Fiscalia del Suprem, atenent l’aforament que té en l’actualitat Barberá.

Ribó ha exigit al Partit Popular, als seus dirigents, i a la pròpia Rita Barberá, “que isquen a donar la cara i a donar unes explicacions creïbles per allò fet durant el seu desgovern. El PP continua sense prendre ni una sola mesura que aparque de les seues sigles la corrupció i el símbol del malbaratament: Mariano Rajoy encara no ha fet els deures ni ha complit la seua paraula. Això només demostra la complicitat existent entre Rajoy i Barberá”.

Al respecte, Ribó ha manifestat que “vam prometre quan estàvem a l’oposició que perseguiríem els responsables de la desfeta econòmica i social dels valencians. Volem que tornen fins a l’últim cèntim robat o malbaratat. I este és un d’eixos casos”. Segons ha prosseguit el portaveu de Compromís, “en els pitjors anys de la crisi econòmica, i mentre el PP practicava les retallades més salvatges que hem viscut en democràcia, la senyora Barberá no dubtava a gastar-se els diners de tots els valencians en luxes impropis d’un càrrec públic, com si foren diners seus”.

El cas Ritaleaks va ser destapat per Compromís a mitjans de maig de 2015, quan va fer públiques un total de 466 factures que responien a les despeses d’alcaldia a què es va fer front entre els anys 2011 i 2014. En total, 278.000 euros que l’aleshores màxima mandatària de la ciutat va gastar en suites de luxe d’hotels de 5 estrelles a 650€ la nit (a full-credit, és a dir, amb totes les despeses incloses), en lloguers de cotxe amb xofer per vora 5.000€, o en dinars en restaurants a raó de més de mil euros en alguns casos. Tot, pagat des de les partides de representació quan governava el PP i Rita Barberá al capdavant. Uns fets pels qual Compromís denuncià a Rita Barberá per suposats delictes contra l’administració pública”.