Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió de Política Social en les Corts, Mª Josep Ortega, ha presentat una proposició de llei per a derogar el text normatiu conegut com ‘Llei Cotino’, que l’ex conseller de Benestar Social, Juan Cotino, va promoure com a resposta a la llei de l’avortament del govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Segons Ortega, “des de Compromís considerem que és innecessari el manteniment d’una llei discriminatòria, injusta, paternalista amb les decisions de les dones, que trenca el principi d’igualtat, i que és impròpia d’un govern democràtic i respectuós amb les llibertats individuals i col·lectives”.

“Recordem que la ‘Llei Cotino’, Llei 6/2009 de 30 de juny, de la Generalitat Valenciana, ataca la dignitat de les dones tractant-nos com si tinguérem la necessitat d’estar sota la tutela de les institucions. L’escenari ha de ser totalment el contrari: el poder públic mai ha d’interferir en una decisió que ha de correspondre-li únicament a la dona gestant”.

“Evidentment, allò que sí que ha de garantir l’Administració Pública és que tant en el procés de l’embaràs com en la decisió que la dona prenga de manera lliure i responsable, han d’estar a la seua disposició tots els serveis sanitaris, de suport econòmic, psicològic o informatiu necessaris per a un òptim desenvolupament tant del seu fill o filla com, naturalment, d’ella mateixa”.

“Així, amb la finalitat del respecte absolut a les decisions lliures i responsables, i des de la convicció que els poders públics han de garantir el suport a eixes decisions, sense obviar el fet que ja existeixen altres textos normatius i programes de diferents Conselleries que actuen en les diferents situacions en què es troba la dona embarassada, plenament respectuosos i que no interfereixen en la lliure decisió de les dones, considerem imprescindible derogar la ‘Llei Cotino’”, ha conclòs Mª Josep Ortega.