Bota al contingut principal

Compromís recull la demanda de la Plataforma X per l’Honestedat i presentarà davant el Congrés dels Diputats una Llei Integral per a la Protecció dels Denunciants en casos de corrupció, per la qual el denunciant tindrà assegurat el manteniment del seu lloc de treball, l’assistència jurídica, mèdica i psicològica de forma gratuïta, i el dret a preservar el seu anonimat per a garantir la confidencialitat de les seues comunicacions.

El candidat al Congrés per la circumscripció de València, Enric Bataller, s’ha reunit amb els representants de la Plataforma X per l’Honestedat i s’ha compromés a presentar aquesta Llei que establirà normes específiques que castiguen qualsevol tracte discriminatori o d’humiliació, especialment en l’àmbit laboral, contra aquelles persones que decideixen denunciar pràctiques corruptes, proposta que ja recollia l’anterior programa electoral presentat per a les eleccions generals del 20 de desembre.

A més, Bataller s’ha compromés a donar suport a la renovació de la Comissió parlamentària de lluita contra la corrupció. “Protegir a les persones denunciants és fonamental per a garantir una lluita efectiva contra la corrupció. No podem permetre que es pressione a aquells que decideixen fer un pas avant i denunciar. Des de Compromís sempre hem considerat fonamental per a la salut democràtica lluitar contra la corrupció des de tots els fronts, i per este motiu hem decidit impulsar aquesta llei que garantirà els drets dels qui han tingut la valentia de prestar un servei ciutadà amb la seua denúncia”

“En Compromís som conscients que la corrupció no solament és censurable èticament, sinó també pel gran cost econòmic que suposa. Cada comissió que es paga, cada contracte manipulat, cada sobrecost que es carrega a les arques públiques, són places escolars que no es creen, són llits d’hospital que no s’ofereixen, en definitiva, serveis públics que no s’atenen” ha conclòs Bataller.