Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha denunciat hui que la Universitat Catòlica de València utilitza en el seu màster de Bioètica un informe, signat per José Luis Pérez Requejo, absolutament ofensiu cap a les persones homosexuals.

Segons explica Ferri “l’autor comença el seu informe manifestant que ha volgut ser respectuós amb les persones homosexuals, però de la seua lectura es desprén que aquesta afirmació es realitza des del cinisme, perquè el document és un constant atac homòfob. Creiem que les institucions universitàries han de ser llocs per al coneixement, i no instruments per a difondre mentides sobre col·lectius minoritaris en base a teories sense cap fonament científic”.

L’autor, membre de l’Observatori de Bioètica de la Universitat Catòlica de València, reconeix que la ciència ha descartat que l’homosexualitat siga una malaltia, però sembla que ell no hi està del tot d’acord perquè es dedica a qüestionar-ho contínuament i arriba a equiparar l’homosexualitat amb un problema de salut tan greu com el tabaquisme, pel qual cada any moren milions de persones i que és combatut per tots els organismes sanitaris internacionals (1).

Segons denuncia Ferri, este text allotjat en la pàgina web de la Universitat Catòlica diu respectar el criteri científic que nega que l’homosexualitat siga una malaltia però a la vegada ho qüestiona desacreditant la manera amb la qual la comunitat científica va arribar a este consens (2). L’autor estigmatitza l’homosexualitat des d’una perspectiva acientífica enumerant unes possibles causes de la seua aparició en les persones com a conseqüència d’experiències traumàtiques en la infantesa en el que suposa un insult inacceptable cap a les persones homosexuals i les seues famílies (3).

Trobem també en este informe del màster de Bioètica de la Universitat Catòlica un clàssic dels textos homòfobs, la referència a què la homosexualitat té cura, en este cas anomenant un pretés especialista que ha aconseguit previndre-la i curar-la (4).

En una situació d’augment d’atacs d’odi per l’orientació sexual per a Ferri resulta d’especial repugnància el posicionament pretesament equidistant de l’autor entre els que ataquen els homosexuals i els que els defenen, en una argumentació que acaba sent un atac frontal al moviment de defensa dels drets dels homosexuals (5). L’autor demostra una obsessió tan gran contra el món LGTB que arriba ha desacreditar com a violents els actes dels activistes històrics d’este moviment (6). En esta línia José Luis Pérez Requejo, aprofita per deixar ben clara la seua ideologia reaccionària posicionant-se en contra de què els homosexuals tinguen algun tipus de protecció com a minoria des dels poders públics (7).

Este informe destaca com a una de les seues conclusions que “la homosexualidad es no sólo contraria a la naturaleza racional del hombre, sino también a la naturaleza instintiva del animal”. Segons Ferri “estem davant d’un text que és paradigma de l’homofòbia del nostre temps, aquella que ataca frontalment els drets de les persones LGTB advertint prèviament que no volen ser homòfobs”.

“Ens preocupa esta escalada d’atacs contra gais, lesbianes, transexuals i bisexuals per part de la jerarquia eclesiàstica. I ens preocupa també l’equidistància del Partit Popular i de la Sra. Bonig. S’han de definir: o estan amb la llibertat, o estan amb els que promouen l’odi. O estan amb les víctimes de l’homofòbia o estan amb els que la fomenten. Posicionaments com el de l’Arquebisbe, o el del Màster de Bioètica de la Universitat Catòlica no poden tindre cabuda en una societat avançada, diversa i democràtica com la nostra”, ha conclòs el síndic de Compromís.