Bota al contingut principal

La diputada i portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, arran les declaracions de Marcos Turró, responsable de Gerocleop, filial de CLEOP, en la Comissió que investiga l’adjudicació de places en residències de la tercera edat, ha sol·licitat que tant Alfonso Rus, Marcos Benavent, així com el president de CLEOP, Carlos Turró, compareguen en ella.

“El propi Marcos Turró, fill del detingut i investigat Carlos Turró, apunta a éste com a signant de la cessió d’una parcel·la pública per a la construcció d’una residència en Xàtiva, quan Alfonso Rus era alcalde de la localitat. Dita residència la gestiona Gerocleop i cal dir que, tot i que el plec original que crea el model d’accessibilitat social, o model Cotino, ara investigat en les Corts, marcava com a data límit de construcció de residències el 2003, aquesta residència no fou inaugurada fins al 2009 amb la presència de Cotino com a amfitrió de  l’acte”, ha explicat Álvaro.

“Ningú va denunciar el contracte que ja havia caducat i no tenia vigència quan l’agafa Gerocleop, que a més ho fa amb una cessió pública de la parcel·la que, segons el propi Marcos Turró, Gerocleop va escollir, que no era ni tan sols la parcel·la inicial que oferia l’ajuntament de Xàtiva”.

“Per si això fora poc, les declaracions aparegudes en diversos mitjans de comunicació trauen a la llum el moment en el que  Alfonso Rus i Marcos Benavent discutien al voltant de la quantia de la “mordida” que anaven a sol·licitar perquè la residència de Xàtiva entrara dins del model Cotino i tinguera places concertades i pagades per la Conselleria. ‘Tot un xollo’, segons Rus, del qual ara haurà de respondre davant la Comissió de les residències”, ha afirmat Álvaro.

“Cal recordar que Cleop, empresa matriu de Gerocleop, és la que més vegades apareix en les grabacions que estan sent investigades actualment per la Justícia, dins del cas Imelsa. I que Gerocleop no tenia cap experiència prèvia en l’àmbit geriàtric. Tot i així, es va estrenar amb la residència de Xàtiva amb 120 places, de les quals dos terceres parts ja eren concertades en el moment de la inauguració, segons recull la pròpia plana web de Cleop”, ha conclòs Mònica Álvaro.