Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts, Josep Nadal, ha presentat una nova bateria de preguntes referides a les urgències de l’hospital de Marina Salut. En concret, es demana per quin és el règim sancionador elaborat per  la Conselleria de Sanitat en compliment d’allò aprovat per la Comissió Mixta de Seguiment del Departament de Dénia el passat 22 de maig de 2015, per tal d’evitar el col·lapse que va viure aquest hospital l’estiu passat en la secció d’urgències. Precisament fa uns mesos Nadal va preguntar per aquestes sancions i va rebre per resposta que s’estaven elaborant.

Segons Nadal, “els passats 28 i 30 de maig de 2016 es va viure una nova situació de col·lapse en urgències de Marina Salut, on el temps mitjà d’espera va estar en 6 hores i 40 minuts segons informen els propis metges. Es va donar el cas que la gent va arribar a aplaudir quan van atendre un pacient després de més de set hores d’espera”. 

Així, el diputat de Compromís ha preguntat per la valoració que fa la Conselleria del que es va viure aquestos dos dies, i ha preguntat també si s’està pressionant l’empresa concessionària per a què contracte un mínim de quatre metges més per a urgències, “tal i com reclama el Comitè d’Empresa i evitar així la situació viscuda l’estiu passat i que aquest any  sembla que porta tot el camí de repetir-se”. 

“La Marina Alta multiplica la seua població en arribar els mesos d’estiu i la reduïda plantilla de l’hospital no està preparada per a aquest volum de gent. Els sindicats denuncien que no s’ha augmentat la plantilla sinó que s’ha vist reduïda. Per tot això demanem a la Conselleria que prenga totes les mesures al seu abast per tal d’evitar aquest drama que colpeja la població de La Marina Alta cada estiu, i de la qual venen alertant diferents sectors socials de la comarca”, ha explicat.

“Entenem que no siga fàcil actuar per les condicions de la mateixa concessió però estem davant d’un cas d’emergència on està seriosament en perill l’assistència sanitària més bàsica a la ciutadania, de la qual són responsables els poders públics. Per això demanem una vegada més que s’accelere el procés de reversió de la sanitat de la comarca cap a una sanitat totalment pública, tal i com va anunciar el president Ximo Puig fa uns mesos en compliment de l’Acord del Botànic”, ha conclòs Nadal.