Anar directament a les notícies

Morera: “El sector de l’economia social ha de comptar amb el suport de totes les institucions”

Publicat el en Economia i Ocupació

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha visitat este matí les instal·lacions de la Fundació Novaterra al barri de La Coma (Paterna), per a conèixer de primera mà les iniciatives per a la inserció sociolaboral de persones en risc d’exclusió i també amb diferents capacitats. El màxim representant de la cambra autonòmica considera que el treball que estan fent “per a garantir el futur i la dignitat de moltes persones és importantíssim i iniciatives d’estes característiques, relacionades amb el tercer sector o l’economia social, són iniciatives que s’han de conèixer i que han de comptar amb el suport de totes les institucions”.

En la seua visita a les dependències de Novaterra, el President ha estat acompanyat pel Diputat de Cooperació Municipal de la Diputació de València, Emili Altur, administració que està treballant amb la fundació per a desenvolupar projectes de creació d’ocupació amb persones en situació més desfavorida. Tant Morera com Altur han estat guiats pel President de Novaterra, Francisco Cobacho i pel vicepresident, Francesc Pons, qui els han mostrat les instal·lacions on s’imparteix la formació en informàtica, hostaleria i cuina a 300 persones anualment.

El President de Les Corts ha reconegut que la tasca de Novaterra “és d’unes dimensions importantíssimes i cal que es conega tot el que fan perquè iniciatives socials com estes poden ser la solució per als problemes de moltíssima gent. Des d’esta fundació estan formant a moltes persones per a que puguen trobar un treball estable i, a més de la formació que donen, també són creadors de llocs de treball mitjançant les dos empreses que disposen, de càtering i de missatgeria, esta última ideada per a persones amb diferents capacitats”.

Segons Morera, “allò que ara s’ha posat de moda en societats avançades i que es diu emprenedoria social també ho tenim a casa nostra i és una línia de treball molt interessant que s’ha de donar suport, perquè és una forma de crear riquesa i ocupació pensant en les persones i no en els números i la visita a Novaterra de hui demostra que en la nostra terra tenim gent excepcional que fa coses excepcionals, que són un model a seguir”.

Per eixe motiu, el President del parlament valencià s’ha compromés amb el representants de la fundació a donar a conèixer les inquietuds que tenen, com ara que se’ls tinga com un actor social actiu que participe en les comissions de Les Corts quan es tracten temes relacionats amb el tercer sector, el de l’economia social, pels seus 25 anys de trajectòria i tota l’experiència que poden aportar per a millorar les iniciatives parlamentàries.