Bota al contingut principal

La diputada i portaveu de Compromís a la comissió de Sanitat a les Corts Valencianes, Isaura Navarro, ha mostrat la seua “satisfacció per l’aprovació unànime, este matí, de la proposició no de llei del nostre grup parlamentari perquè el parlament valencià inste al Consell a posar fi a la presumpció d’heterosexualitat en l’àmbit sanitari i a eradicar qualsevol cas de tractament contrari a la plena igualtat”.

Segons Navarro, “és imprescindible que es garantisca informació dels drets del col·lectiu LGTBi recuperats en l’àmbit sanitari, fent present sobre tot els drets de la salut sexual i reproductiva en el sistema públic sanitari, aturant les discriminacions i reactivant els plans d’educació sexual en la diversitat. Ja és hora d’acabar amb la discriminació històrica cap a les persones LGTBi, i hui les Corts hem donat el primer pas aprovant aquesta proposta”.

“L’atenció primària és l’espai on es produeix el primer contacte de la ciutadania amb el sistema sanitari públic. Un àmbit que és fonamental que tinga les millors condicions per atendre adequadament les necessitats plantejades en matèria LGTBi, sense oblidar que a estes persones se’ls ha de garantir la salut sexual i reproductiva, amb serveis de suport, assessorament, confidencialitat i respecte a la privacitat”.

La diputada de Compromís ha recordat que “encara s’han d’eradicar conductes ofensives en l’àmbit sanitari com les que estigmatitzen a les persones LGTBi per la seua condició sexual, i que coneguem pel seu ressó als mitjans de comunicació. I també és important fer de la igualtat una bandera comuna en les campanyes de sensibilització i d’informació, per exemple donant a conéixer mesures anticonceptives com el preservatiu de dona que, a dia de hui, és el gran desconegut mentre el convencional és l’únic que protagonitza les campanyes”.

“Així, aconseguir la igualtat de tota la ciutadania en el sistema de salut pública passa també per les campanyes de sensibilització i, fins i tot, de formació dels professionals sanitaris per aconseguir avanços reals i no efímers. En este sentit, la creació de la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i del col·lectiu LGTBi en les Corts, ha marcat un abans i un després. I ara hui, amb l’aprovació d’aquesta proposta, encetem un nou camí per treballar en mesures que acaben amb la discriminació i possibiliten la igualtat, seguint un dels eixos del Govern del Botànic”, ha conclòs Isaura Navarro.