Bota al contingut principal

Les dones de Compromís han organitzat un acte de campanya d’A la Valenciana’ per reivindicar la necessitat d’impregnar la política de perspectiva de gènere de forma transversal. Un acte que ha comptat amb la participació de la portaveu de Compromís, Mónica Oltra, la Coordinadora General del Bloc, Àgueda Micó, i les candidates al Congrés i Senat d’A la Valenciana, Marta Sorlí, Paula Espinosa i Dolors Pérez.

Totes les ponents han defensat la necessitat de feminitzar la política, començant per visibilitzar els lideratges de les dones, i treballar per reivindicar la perspectiva de gènere en totes les polítiques que es duguen a terme des de les institucions. Però, tal com a assenyalat Mónica Oltra durant la seua intervenció, “aquesta tasca no serà possible sense la col·laboració dels homes. Perquè les dones conquisten la vida pública, paral·lelament els homes han de conquistar la vida privada, la vida domèstica, i ho han de fer com una vivència positiva”. A més, la portaveu de Compromís ha defensat la necessitat de transformar la societat en una societat ‘cuidadora’ on els governants treballem per a garantir una vida digna per a tots els ciutadans.

Per la seua part, Àgueda Micó ha assegurat que “el canvi polític sense la feminització no serà un canvi real, per això és tan important empoderar a les dones de les nostres organitzacions”. En este sentit, Micó ha fet valdre l’estructura col·laborativa de Compromís, “Si en Compromís ens ha anat bé és perquè hem sabut cooperar entre les diferents forces polítiques, una manera de treballar molt feminista i molt lluny de les estructures jerarquitzades típiques del sistema patriarcal. I això és el que hem tornat a fer amb la candidatura ‘A la Valenciana’ una candidatura que ha sabut sumar per tractar d’aconseguir un canvi polític a Madrid”.

Per a la cap de llista al Congrés per Castelló, Marta Sorlí, “és importantíssim que en este canvi social i polític que estem vivint, les dones preguem part, ja que som més del 50% de la societat. Durant molts anys, les dones han estat en un segon pla, però ara per fi som partícips d’este canvi que es farà realitat este 26 de juny. ‘A la valenciana’ és l’única candidatura que té un acord violeta centrat en la defensa dels valors del feminisme, un acord que treballarà en ferm per a fer possibles que es duguen a terme totes aquelles mesures que aposten per la igualtat real entre homes i dones”.

Unes declaracions que també ha defensat la candidata al Congrés per València, Paula Espinosa, qui ha destacat l’educació, com una part fonamental en la lluita contra la desigualtat, “El sexisme s’ha de combatre des de les escoles, per això és tan important derogar lleis com la LOMQE, una llei que defensa valors neoliberals que fomenten la competitivitat i l’elitisme, i apostar per una llei coeducadora que estiga fonamentada en els valors de cooperació i on estiguen presents totes les persones”.

Dolors Pérez, candidata al Senat per València, ha volgut destacar la importància que les dones s’empoderen per a formar part de la vida pública. “És l’hora que les dones diguem ‘Jo vull ser’, ‘ Jo vull estar’ en cada àmbit de la política i de la societat en general”.