Bota al contingut principal

El Parlament Europeu cobreix les esquenes del comissari d’Energia i Acció pel Clima, Miguel Arias Cañete, qui demà participarà en la comissió d’Assumptes Jurídics (JURI) del Parlament Europeu, en la qual previsiblement donarà una maquillada versió dels fets sobre la presència de la seua esposa, Micaela Domecq, en els Papers de Panamà, així com de la seua presumpta relació amb casos d’incompatibilitats o episodis de corrupció que estan sent investigats per la justícia, com el cas Acuamed.

Des de l’oficina europea de Compromís, que ha denunciat davant l’Eurocambra, en repetides ocasions, les anades i tornades de Cañete, han mostrat, amb el seu Eurodiputat, Jordi Sebastià al capdavant, la seua indignació per com es va a produir la compareixença. L’ex ministre del govern de Mariano Rajoy compareixerà a porta tancada, sense premsa, sense torn obert de rèplica i només haurà de respondre, a priori, a les preguntes que li han enviat per escrit els eurodiputats.

“El de demà és una pantomima. Es tracta d’un rentat de cara a Cañete dissenyat per a intentar fer callar a l’opinió pública, en el qual no va a explicar res ni de la seua presumpta vinculació amb els Papers de Panamà, el cas Acuamed, el cas Taula o tota la sèrie de conflictes d’interès que hem vingut denunciant des de Compromís en el Parlament Europeu”, ha explicat Jordi Sebastià.

“La situació és encara més còmica i d’un evident rentat de cara de Cañete, quan els únics europarlamentaris espanyols que podran fer-li preguntes són Luis de Grandes i Rosa Estaràs, tots dos representants del Partit Popular”, continua l’eurodiputat de Compromís.

Des de Compromís insistirem que Arias Cañete comparega en la comissió de recerca sobre els Papers de Panamà i treballarem perquè es demostre que no compleix els requisits d’honorabilitat mínims per a seguir sent comissari.