Bota al contingut principal

Els nou diputats i diputades d’A la Valenciana que van ser elegits en les eleccions generals del 26 de juny han presentat hui les seues credencials en el Congrés dels Diputats, i han realitzat els corresponents tràmits per poder prendre formalment possessió dels seus escons en la sessió constitutiva de la Cambra baixa, prevista per al pròxim 19 de juliol.

Joan Baldoví, portaveu de Compromís al Congrés, ha subratllat que “davant la negativa d’alguns del NO a tot, nosaltres diem que SI”. En aquest sentit, el diputat valencià ha assegurat que “hi ha possibilitat d’aconseguir una Mesa del Congrés on el PP i Ciutadans no tinguen majoria, i que això ens permeta un govern A la Valenciana com nosaltres sempre hem defensat”. Segons Baldoví, “el PSOE ha de triat una vegada més si vol un govern presidit per Mariano Rajoy o si vol intentar arribar a un govern de canvi”.

Àngela Ballester, representant de Podem ha manifestat que “independentment del govern la nova legislatura suposarà la volta a la centralitat de la vida parlamentària i a tenir la capacitat d’influir en el pròxim Govern”. Ballester ha afegit que “el que pot afectar negativament al govern valencià és un govern de Mariano Rajoy poc respectuós amb els valencians i valencianes”.

Per la seua part, Ricardo Sixto, representant d’EUPV en la coalició, també ha assenyalat que “no ens resignem a que Rajoy haja de ser al pròxim President del Govern i estem disposats a treballar per assolir qualsevol altra alternativa” A més, el diputat valencià ha volgut recordar que “vam signar un acord per formar un grup valencià al Congrés, i recorrerem a tots els estaments sense descartar el Tribunal Constitucional per aconseguir-ho”.