Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha assenyalat este dimecres que la ministra en funcions de Foment, Ana Pastor, hauria d’haver acudit a València abans que a inaugurar la remodelació del moll de Costa del Port, a demanar disculpes pel maltractament infligit pel seu departament a tot el País Valencià i especialment a la capital, a València, “on tot i tractar-se de la tercera ciutat de l’estat, s’ha l’ha estat ignorant i menyspreant”.

Segons Mulet “les valencianes i els valencians estem aportant a la caixa comuna infinitat d’impostos, diners que aportem per tenir uns serveis mínims dignes, i el PP s’ha dedicat a no retornar ni una mínima part al nostre territori. I això no és solidaritat entre territoris, és deslleialtat en la gestió correcta dels diners públics”.

Per al senador territorial “Foment ha estat faltant al respecte als valencians durant anys de forma reiterada. Per al PP el País Valencià és un territori per saquejar i maltractar, i no per invertir”. La ministra Pastor és la responsable del caos de la línia C6, amb les obres del tercer carril, el desmantellament dels Rodalies, la falta d’inversions en els trens de la costa, a l’ampliació de la xarxa de rodalies de nord a sud del territori valencià, en la millora de les estacions amb dèficits seriosos d’accessibilitat i seguretat, de la xapussa de l’alta velocitat, de la paràlisi i incertesa sobre el corredor mediterrani, i de l’oblit constant de compromisos adquirits”.

En el cas de la ciutat de València, Mulet ha recordat que sent el tercer nucli més poblat de l’Estat és un dels més castigats per la manca d’inversions. “Mentre qualsevol ciutat ha tingut inversions considerables, València contínua en la llista d’espera amb actuacions tan importants com la remodelació del seu port, el túnel de Serreria, bloquejat en la prolongació sud que donaria accessos a la connexió amb França, o el passeig de l’Albereda amb la façana marítima, que hauria d’estar ja en funcionament i dels que res més es va saber des 2014”.

“Altres exemple serien la manca d’accessos ferroviaris subterranis, el parc central i el túnel passant, el corredor mediterrani i la connexió ràpida amb Europa per a persones i mercaderies. En definitva, només fixant-nos en els incompliments ferroviaris de Foment, la situació ja és indignant”.

Mulet ha recordat que des de setembre passat Pastor ha evitat donar respostes ni comparèixer al Senat per explicar el maltractament cap a la ciutat de València. “Davant la incertesa del nou escenari polític i de qui governe, esperem aparten a Pastor ben lluny de qualsevol responsabilitat ministerial”.

“Però, no només Pastor és responsable d’esta situació, sinó que tot el PP ha sigut còmplice, començant per la senadora Rita Barberá que va votar a la cambra alta en contra de les esmenes als pressupostos generals de 2016 que va presentar Compromís, i que el PP va votar a favor en l’ajuntament de València, passant per la resta de representants d’aquest partit a les Corts Generals, que van oblidar el seu deure amb el territori i es van convertir en simples peons del PP espanyol”, ha conclòs el senador de Compromís.