Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha qualificat la proposta presentada este dimecres pel Partit Popular com “una proposta prepotent per ser un refregit del seu programa electoral. Es tracta d’una proposta buida plena de generalitats però que amaguen una gran càrrega ideològica de caràcter centralista que denoten una clara malfiança a la potencialitat transformadora i solidaria dels governs autonòmics del canvi”.

Per al diputat valencià, mesures com la proposta que siga la llista més votada la que obtinga tot el poder municipal suposen “un nou segrestament de la democràcia representativa, a més, en el document continuem contemplant el tema dels necessaris reequilibris territorials com una qüestió a la que se respon de manera bel·ligerant, i no com una possibilitat de diàleg per millorar la vertebració dels territoris.

“Considerem que és una proposta estèril que no generarà ni una sola adhesió més a la seua proposta de presidència. Sembla que el PP no ha entés que ha perdut la majoria absoluta, que només té 7,9 milions de vots enfront a 15 milions de persones que no volen que siga Mariano Rajoy President, i per tant, segueixen aferrats a la seua vella tàctica de no fer res i que siguen els altres els que els solucionen la papereta”

En este sentit, Baldoví ha volgut tornar a estendre la mà per al consens,“des de Compromís volem deixar un missatge ben clar, que no ens resignem i que una altra majoria alternativa a Rajoy és possible”.