Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la seua satisfacció després de què ahir la Comissió d’Igualtat de Les Corts aprovara per unanimitat una Proposició No de Llei del seu grup amb què s’impulsen mesures per a lluitar contra l’LGTBfòbia des del sistema educatiu.

Segons ha assenyalat Ferri, “després de què en la passada legislatura la majoria absoluta del PP en Les Corts tombara esta mateixa proposició, estem satisfets de què per fi es done els vist i plau parlamentari a estes necessàries mesures, així com de la rectificació del grup popular que ha permés que siga aprovada per unanimitat”.

“Amb estes mesures que ara ha de posar en marxa el Consell aconseguirem combatre l’assetjament escolar o bullying a les aules, una problemàtica que constitueix una realitat quotidiana que afecta un dels segments més vulnerables de la nostra societat: infants i adolescents. Aquest assetjament es produeix en una etapa de conformació de la personalitat, la qual cosa comporta una major gravetat a la problemàtica. Aquesta problemàtica s’ha de combatre de forma contundent per tal de garantir que els i les joves puguen desenvolupar lliurement la seua personalitat i viure la seua orientació afectivo-sexual o identitat de gènere sense patir violència per aquest motiu”.

Les mesures concretes que haurà de posar en marxa el Consell com a conseqüència de l’aprovació d’esta proposició son: realitzar un estudi en profunditat, amb dades estadístiques en els centres educatius valencians, a fi de conèixer la realitat en la qual es troben els i les adolescents LGTB. També incloure en el currículum formatiu materials pedagògics que treballen la igualtat i la no discriminació per motius d’orientació sexual, identitat de gènere o procedència familiar, suprimint en els llibres de text els continguts que degraden a les persones LGTB o a famílies amb estructures no tradicionals.

Així mateix el govern valencià haurà de facilitar la formació del professorat sobre diversitat sexual i la formació en la manera d’actuar en els casos d’assetjament a adolescents LGTB, incentivar les tutories d’atenció a la diversitat afectiu-sexual en els centres educatius i impulsar i facilitar la col·laboració dels centres educatius amb els col·lectius de LGTB. De la mateixa manera l’executiu haurà de fomentar la coordinació entre diferents Conselleries en la formulació d’un Pla de prevenció contra l’assetjament i les seues conseqüències en aquells adolescents que pateixen discriminació per raó de la seua orientació sexual.