Anar directament a les notícies

Igualtat impulsa un decret llei per agilitzar la tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania

Publicat el en Sanitat i Benestar

La vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha anunciat presentat el decret llei de Renda Garantida de Ciutadania que té com a objectiu agilitzar el procés de tramitació de l’ajuda i solucionar el tap de 16.000 expedients pendents de resoldre que existeix.

D’esta manera, el pla d’inserció que han d’elaborar els serveis socials municipals no serà determinant en els casos en què els ajuntaments es demoren més de dos mesos en la redacció del pla. “És ineficaç, incongruent i no té sentit esperar nou o deu mesos després de sol·licitar la renda garantida a tindre el pla d’inserció familiar doncs, probablement, la situació familiar haja canviat. Per eixe motiu, si en dos mesos no hi ha pla, es tramita l’ajuda perquè la gent necessita viure. Després, els serveis socials actuaran i intervindran en la família”.

Oltra ha explicat que “hem optat per la fórmula del decret llei perquè és urgent la necessitat de posar-nos al dia en la tramitació dels expedients i agilitzar el pagament de les ajudes”. “L’objectiu és que quan entre en vigor la nova Llei de Renda Garantida, que previsiblement serà l’any pròxim, els expedients estiguen ja tramitats”.

La vicepresidenta ha relatat que el nou consell en el seu primer any de govern ja ha incrementat el pressupost destinat a la Renda Garantida de Ciutadania amb una partida de 39 milions d’euros enfront dels 29 del 2015. A més, Oltra ha destacat que eixe crèdit serà ampliable, el que permetrà que aviat el pressupost ascendisca 6 milions d’euros més per a poder continuar pagant l’ajuda, d’esta manera, “si hi ha més sol·licituds i hi ha més persones que tenen dret a esta ajuda, encara que s’hagen esgotat els 39 milions d’euros, eixe crèdit s’amplia, perquè el primer és el dret”.

 • Enrique Lledó

  M’agradaria que per fí el Govern valencià de Compromís i PS-PV, començara a pagar ja la retroactivitat de la llei de dependéncia que jo porte reclamant fà més de 9 anys, i per fí compliren el art. 10.4 del R.D. 171/2007 del Consell, que l’anterior gover va incomplir sistemáticament, i com diu Mónica Oltra que van a rescatar a les persones ja es hora de demostrar-ho, al expte. VA 15806 de ma mare Josefa Esteller Torres, ,només per dignitat deurien haver pagat desde el 21-6-2007 fins el 26-11-2008 més interessos de demora legals, hora de rescatar als ciudatans,Aixina es domostra com fer política, amunt Mónica Oltra, si en pagues saps que sempre tindrás el recolçament dels valencians, si no ens defraudarás i no podrem confiar amb tú.

 • Ana

  Mónica ,gracias por el trabajo que estás haciendo y que te queda por hacer,pues Valencia estaba y está muy mal en muchos sentidos.Pero sin duda alguna els valencians estamos en situación de empobrecimiento y miseria.Las ayudas sociales deben ser lo primero para salvarnos de esta situación de emergencia social.Antes debería haber sido,no lo retrases más porfavor,la situación es ya de estancamiento en la pobreza de los valencianos.Y ójala todo mejore(cosa que dudo si sigue ese gobierno “en funciones”) y podamos vivir dignamente de nuestro trabajo otra vez.
  Habemos much@s valencian@s de 36,40,43,años sin ningún tipo de ayuda social y con díficil acceso al empleo,al igual que las personas de 45,50 o 60 años(siendo profesionales much@s de ell@s).
  La situación es insostenible,estoy viendo a mujeres valencianas de 50 años,antes trabajadoras, cada que vez que voy a los servicios sociales o al inem,en una situación desesperada y algunas han desarrollado problemas mentales que antes no tenian.Es muy fuerte.
  Espero que en breve no haya ningún valencià sin su ayuda social,ni sin trabajo!
  Soc valenciana pero no escriu molt bè en valencià.Disculpa.
  Moltes gràcies per tot el teu treball.