Anar directament a les notícies

Bataller: “El PSOE té la responsabilitat de liderar el canvi polític que la societat ha demanat el 26 de juny”

Publicat el en General

El diputat de Compromís en el Congrés, Enric Bataller, ha demanat al PSOE responsabilitat política per a treballar en un acord de progrés que permeta conformar un govern de canvi a Madrid. “Les eleccions del 26 de juny van confirmar allò que la societat ja va dir el passat 20 de desembre, i és que vol un canvi de govern. I per això el Partit Popular va perdre la seua majoria absoluta i continua molt lluny de tindre-la, ja que amb un 33% dels vots, Rajoy no pot pretendre controlar el Congrés, i alhora, governar el país”

Per a Bataller, “La majoria parlamentaria ha d’entendre’s per construir una alternativa al PP des de la pluralitat. Els números encara sumen, i el PSOE com a partit progressista més votat, té la responsabilitat de liderar eixa alternativa de govern a partir de la suma de 156 diputades i diputats que suposaria una aliança amb Unidos-Podemos i les seues confluències”.

“Pedro Sánchez ha de construir eixa alternativa no des de la superioritat, sinó des de la igualtat i el propòsit comú de lliurar l’Estat de les polítiques regressives del Partit Popular. I Ciutadans hauria de continuar en l’abstenció si és que Rivera vol ser coherent en la seua tesi que ha de separar-se la presidència de la Mesa del Congrés del Govern de l’Estat” ha conclòs el diputat valencià.