Bota al contingut principal

El President de les Corts Valencianes, Enric Morera i el Rector de la Universitat de València, Antonio Morcillo, han signat este matí al Palau dels Borja el conveni pel qual s’estableix el Programa de Cooperació Educativa entre la Universitat i el parlament per a la realització de pràctiques externes, treballs de final de grau i treballs de final de màster per part d’estudiants de la Universitat de València que conduïsquen a completar els seus estudis universitaris.

Les Corts Valencianes reconeixen la importància i la necessitat que per als estudiants té la realització de pràctiques formatives com a part integrant de la seua formació. Per això, les pràctiques formatives que, a l’empara d’este conveni, poden realitzar els estudiants de la Universitat de València són “pràctiques curriculars” i “pràctiques extracurriculars”.

Una vegada signat el conveni, Les Corts rebran els estudiants i s’han de responsabilitzar de la seua formació durant la seua estada, per la qual cosa designaran un professional que actuarà com a tutor en la institució. Així mateix, la Universitat de València designarà un tutor, personal docent investigador, que ha de supervisar l’execució de la pràctica i valorar-la quan acabe.

Els estudiants que participen en les pràctiques amb Les Corts estan subjectes al règim i dedicació que establirà el programa i s’han d’aplicar amb tota diligència a les tasques que se’ls encomanen. a més, s’han de mantenir en contacte amb els seus tutors.

Segons ha destacat el President de Les Corts, Enric Morera, “una vegada més, la institució es posa al servei de la societat valenciana, en concret dels estudiants de la nostra Universitat per ajudar-los a la seua formació i col·laborar perquè adquirisquen uns coneixements pràctics i curriculars que els siguen útils per a quan finalitzen els seus estudis i accedisquen a la vida laboral”.