Bota al contingut principal

La diputada del grup parlamentari Compromís, Isaura Navarro, ha qualificat com una pèssima notícia la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra un recurs presentat pel parlament de Navarra que suposa un aval per al reial decret 16/2012 que establia l’exclusió sanitària pública per als immigrants no regularitzats en tot l’estat espanyol.

Navarro ha recordat que el govern de Mariano Rajoy va presentar recurs davant el Constitucional contra la llei valenciana que recuperava l’atenció sanitària per a totes les persones independentment de la situació administrativa en què es troben al nostre territori i el Tribunal encara s’ha de pronunciar sobre este recurs.

Segons Navarro “gràcies al triomf de l’esquerra en les passades eleccions autonòmiques el dret a una salut universal al País Valencià està garantit. No se li pot negar l’assistència sanitària a cap persona per qüestió del seu origen, perquè això senzillament és xenòfob i suposa anar en contra dels drets humans”.

El TC ha avalat més criteris economicistes que els drets garantits en la constitució. És molt lamentable la deriva que està tenint este Tribunal, que en compte per vetlar per la protecció dels nostres drets universals i les nostres garanties democràtiques està per avalar excuses d‘un govern de dretes que l’únic que vol és no donar assistència sanitària a totes les persones que ho necessiten com a mesura d’estalvi, sense comptar tampoc amb el perill per a salut de tots i totes que eixa mesura comporta”, ha conclòs la diputada de Compromís.