Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís, Mònica Àlvaro, ha mostrat la satisfacció de la seua formació després de què ahir el Consell aprovara un decret-llei que eliminarà el tap de més de 15.000 expedients sobre renda garantida que la gestió del govern del PP va deixar bloquejats.

Per a Àlvaro “esta mesura que impulsa la conselleria que dirigeix Mónica Oltra evidencia l’eficàcia que està tenint el govern del Botànic a l’hora d’aplicar mesures per al rescat de les persones, un dels principals eixos de la seua gestió”.

Per a la diputada de Compromís “la urgència d’esta iniciativa està plenament justificada perquè vivim una situació d’emergència social, amb centenars de milers de valencians i valencianes patint pobresa i exclusió, i les mesures per a pal·liar-ho no poden quedar sepultades davall del marasme burocràtic que va crear el govern del PP”.

Així, mantenint la realització d’un pla per a la inserció familiar, s’agilitzaran de forma excepcional els tràmits per atorgar la renda garantida de ciutadania, fins que en Les Corts puguem debatre i aprovar un nou marc legislatiu àgil, eficaç i just per a l’aplicació d’este dret”.

Segons Àlvaro “les mesures que objectivament milloren la vida de les persones haurien de contar amb el suport de tots, però sembla que al PP el que més li importa és posar quants més entrebancs possibles a una gestió que deixa en evidència com de negligent foren durant els seus anys de govern, quan realitzen un tractament economicista de les ajudes als que més ho necessiten, negant-los el que no és cap concessió, sinó un dret. En eixe context s’emmarca el recurs contra la tramitació del decret llei que el PP ha presentat en Les Corts, al qual li augurem un nul recorregut perquè no té cap sentit, així, estem convençuts que en el ple del pròxim dia 27 podrem convalidar el decret al parlament i desbloquejar la renda garantida de ciutadania”.