Bota al contingut principal

Els nou diputats i diputades de Compromís – Podemos – EUPV – A la Valenciana, Joan Baldoví, Àngela Ballester, Enric Bataller, Rosana Pastor, Ricardo Sixto, Marta Sorlí, Rita Bosaho, Ignasi Candela i Txema Guijarro, han presentat este divendres davant el registre general del Congrés dels Diputats, el grup parlamentari ‘A la Valenciana’ amb el que esperem obtenir el vistiplau de la Mesa del Congrés.

Segon ha assegurat el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, “‘A la Valenciana’ reuneix tots els requisits per a tenir grup, tenim nou diputats i estem per sobre del 25% en les tres circumscripcions valencianes. Serà una autèntica provocació per part de la Mesa del Congrés si facilita el grup propi a Convergència, quan no compleix amb els requisits que marca el reglament, i ens el nega a nosaltres”.

En el cas que la Mesa del Congrés negue el grup d’A la Valenciana, Baldoví ha volgut remarcar que anirà fins al Constitucional. “’A la Valenciana’ és una cosa diferent del que cada partit que la integra és individualment i, per tant, tenim dret a tenir veu pròpia, és de sentit comú”.

Per la seua part, la diputada Àngela ballester, ha destacat que “tenir grup o no, no depèn del Reglament, sinó de la voluntat política de la Mesa de la Cambra. D’esta forma, no només ‘A la Valenciana’ té dret a tenir grup parlamentari propi, sinó que el grup català d’En Comú Podem i el gallec d’En Marea també”.