Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació ha augmentat més de 10 milions, el pressupost per a les beques de menjador escolar fins a un total de 63,9 milions d’euros per al pròxim curs, unes beques que per primera vegada incorporen als alumnes de les aules públiques de 2 anys, d’acord amb la seua renda familiar, i tots els alumnes, amb independència de la renda, que residisquen en les pedanies i els nuclis disseminats que no tenen centre escolar al seu lloc de residència.

Per altra banda, la conselleria ha incrementat un 30 per cent el pressupost per a les ajudes individuals al transport escolar, amb un total d’1,6 milions d’euros. La quantitat econòmica s’establirà en funció de la distància entre el lloc de residència de l’alumne i el centre escolar, amb un màxim de 707,07 euros per als quals visquen a més de 20 quilòmetres del centre escolar i un mínim de 340,02 euros per als quals estiguen a menys de 6 quilòmetres. Les famílies que vulguen sol·licitar estes ajudes i no hagen emplenat les sol·licituds encara, tenen els cinc primers dies de setembre per a fer-ho i portar les sol·licituds als seus respectius centres educatius.

“La millora de les beques de menjador escolar i les ajudes individuals al transport escolar es corresponen al nostre compromís de fer les coses el millor possible per a garantir una educació valenciana de qualitat amb serveis públics decents. Les convocatòries s’han retardat pels entrebancs burocràtics amb els quals ens hem trobat i per això demanem disculpes a les famílies i als equips directius que tramiten les ajudes per aquest fet, però alhora estem ben satisfets d’haver pogut millorar substancialment el benestar de l’alumnat valencià”, ha explicat el conseller Vicent Marzà.