Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Josep Nadal ha declarat hui que la Modificació Substancial de Condicions de Treball (MSCT) plantejada per la concessarionària Marina Salut per als treballadors de la sanitat comarcal és un atac directe als drets laborals així com al dret a tindre una assistència sanitària digna.

Segons Nadal “Marina Salut ha justificat les retallades en la mala situació financera de l’empresa degut als canvis introduits pel nou govern del Botànic entre d’altres. Des de Compromís tenim serioses sospites de que l’empresa està falsejant la seua situació econòmica, tenint en compte les dades que tenim de l’any anterior i les dades que ens arriben de Conselleria”.

Amb les mesures plantejades podria perillar el lloc de faena de vora 60 professionals de la xarxa pública comarcal i es rebaixarien notablement les condicions laborals de la resta de la ja de per sí maltractada plantilla que perdria econòmicament i alguns passarien a fer més hores. Tot això mentre els directius de Marina Salut continuen repartint-se sous milionaris.

Per a Nadal “hi ha un perill encara més gran, segons diuen fonts sindicals, desenes de professionals de llarga trajectòria podrien estar pensant en abandonar Marina Salut, fet que podria deixar departaments sencers en una situació molt complicada aquest estiu i per tant podria perillar l’assitència bàsica”.

Pensem que aquesta situació és un autèntic xantatge fet a tota la comarca agafant com a hostatges els treballadors i els usuaris de la sanitat. Demanem a Conselleria que actue de forma ràpida i contundent per a parar aquesta nova agressió als drets bàsics de la comarca fent servir totes les mesures legals als seu abast per a accelerar la reversió i portar els culpables d’aquesta situació davant dels tribunals.

Des de Compromís volem manifestar el nostre suport als treballadors de de la sanitat comarcal en la seua lluita per fer front a aquesta nova agressió i assenyalar que continuarem lluitant des de totes les institucions on estem per què es produisca la reversió cap una sanitat totalement pública”, ha conclòs Nadal.