Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha valorat la petició que ha fet la Fiscalia d’obrir causa contra Rita Barberá per la trama de blanqueig de capitals en el PP de València que està emmarcada dins de l’Operació Taula.

En aquest sentit, Baldoví ha recordat que “ho hem dit de fa molt de temps: si Rita Barberá no estiguera blindada en el seu aforament del Senat, fa temps que estaria processada formalment”, al mateix temps que ha recordat que 9 dels 10 regidors del Grup Municipal del PP a València ho estan, així com el mateix PP com a personalitat jurídica. El parlamentari valencianista s’ha preguntat si “hi ha algú que es crega que Barberá no sabia res de res quan era vox populi que en l’Ajuntament de València, durant els seus 24 anys d’alcaldia, no es movia un dit sense que abans ho haguera autoritzat la mateixa Barberá o alguns dels seus col·laboradors més directes i de confiança que ara es troben imputats”.

Tanmateix, Baldoví no s’ha quedat ací i ha assenyalat Mariano Rajoy com el “responsable últim de la situació de privilegi contra la Justícia de què gaudeix Rita Barberá”, ja que des del nomenament com a senadora territorial després de les eleccions autonòmiques de maig de 2015, el mateix PP i Mariano Rajoy com a màxim responsable l’ha haguda de ratificar novament després de dos processos electorals més. És a dir, en paraules de Baldoví, “després de tot l’esclat del cas Taula, el PP i Rajoy han tornat a renovar en el Senat a una persona que té massa sospites de corrupció acumulades i això només pot obeir a una voluntat de continuar-se blindant davant de la Justícia amb l’aforament que proporciona la condició de senadora”.

Així mateix, Baldoví s’ha preguntat si aquesta situació “té alguna cosa a veure amb el fet que el PP de València va salvar la candidatura de Mariano Rajoy en el Congrés del PP de 2008”, un Congrés que, tal com ha recordat Baldoví, “va ser organitzat per la Gürtel i del qual el PP encara no ha pagat la factura de mig milió d’euros a Fira València que ens deuen a tots els valencians”.

Finalment, Baldoví ha conclòs assenyalant que “Rita Barberá només ha intervingut dues vegades en el Senat en tot aquest temps i, així mateix, durant l’esclat mediàtic del cas Taula, va estar-se vora dos mesos sense aparéixer pel Senat -pel seu suposat “lloc de treball”-. Queda clar, doncs, que Rita Barberá per a Rajoy i el PP no val pel que parla, perquè no ho fa gens, sinó que cada vegada està més clar que val pel que calla.”