Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, davant el rebuig per part de la Mesa del Congrés al recurs presentat per ‘A la Valenciana’ contra la seua decisió d’impedir la constitució del grup parlamentari valencià, ha assegurat que “és una decisió arbitrària i política que recorrerem davant del Tribunal Constitucional per tal de salvaguardar els nostres drets. Es tracta d’una decisió que té noms i cognoms, com és Partit Socialista, Partit Popular i Ciutadans”.

“Tal com hem demostrat en el recurs presentat davant el Congrés, tenim dret a tindre un grup parlamentari propi perquè reunim tots els requisits en comptar amb nou diputats i estar per damunt del 25% de vot en les tres circumscripcions. A més, és fals que vulnerem l’article 23.2 del Reglament de la Mesa, ja que cap diputada i diputat d’A la Valenciana s’ha presentat per un partit, sinó per una coalició amb personalitat jurídica pròpia constituïda per a presentar-se a les eleccions del 26 de juny, tal com va validar la Junta electoral Central”.

“No ens cansarem de dir-ho, el que demanem no és un privilegi, ens ho han donat els més de 650.000 vots que van confiar en la nostra candidatura en les eleccions del 26 de juny. L’acord de la Mesa dificulta la participació plena dels diputats d’A la Valenciana, que ens veiem obligats a incorporar-nos en altres grups parlamentaris que no són el nostre, reduint la nostra visibilitat, i per tant, la veu de totes les valencianes i els valencians als quals representem” ha assenyalat Baldoví.

Els quatre diputats de Compromís aniran al grup mixt

Fins que el Tribunal Constitucional es pronuncie sobre el recurs que presentaran els diputats valencians, els quatre diputats de Compromís, Joan Baldoví, Enric Bataller, Marta Sorlí i Ignasi Candela, aniran al grup mixt tal com s’ha decidit en el si de la coalició.

Segons ha apuntat Joan Baldoví, “des de Compromís entenem que és la millor manera de defendre els interessos del poble valencià, i donar més visibilitat als nostres problemes. Uns problemes tan urgents i fonamentals com l’infrafinançament o la manca d’inversions en infraestructures, problemes que ja des de la negociació dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat farem palesos per a visibilitzar eixe càstig sistemàtic que ens fan des del Govern de Madrid”.