Bota al contingut principal

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha presentat el conveni de col·laboració sigant entre el Consell, les diputacions i administracions locals, per a impulsar la contractació de joves i parats de llarga duració per part dels ajuntaments.

Tal com ha explicat el conseller, l’objectiu del projecte és “finançar els costos salarials per a persones desocupades que contractaran els ajuntaments per a obres o serveis d’interés general o social”. D’esta manera, el Consell aportarà 23 milions d’euros al pla, mentre que les diputacions contribuiran amb 4,9 milions.

La mesura contempla donar treball a parats de llarga duració durant un mínim de tres mesos, amb un contracte de 30 hores setmanals. Per altra banda, també es contractarà a joves, durant un mínim de sis mesos, amb un contracte en pràctiques “que els ajudarà a guanyar experiència i a poder inserir-se laboralment”, ha assegurat Climent, qui també ha matisat que “el mínim que ingressaran serà el salari mínim interprofessional”. El projecte es complementarà amb l’ajuda per part de personal tècnic que orientarà les accions dirigides a la millora de l’educació.