Bota al contingut principal

Compromís critica que el PP done suport a l’ofensiva judicial de la Universitat Catòlica que ha deixat sense dos programes de beques a 10.000 alumnes

 

 

El diputat autonòmic i portaveu de Compromís a la Comissió d’Educació en les Corts Valencianes, Josep Nadal, ha assenyalat que “com era d’esperar, el Partit Popular s’ha posicionat al costat de la Universitat Catòlica(UCV) en la seua ofensiva judicial que ha provocat la suspensió de dos programes de beques afectant a més de 10.000 alumnes. PP i UCV han orquestrat la suspensió cautelar de les beques a l’alumnat universitari, la qual cosa provoca la preocupació en la població universitària que veu pendent d’un fil poder iniciar o seguir amb els seus estudis. Segurament no entenen l’esforç que han de fer molts estudiants i moltes famílies treballadores per poder fer front a les despeses de la Universitat”.

 

Segons Nadal, “des de Compromís donem suport als recursos de la Conselleria per a acabar amb este despropòsit. Es tracta de seguir la mateixa política que la resta de comunitats autònomes, amb l’única excepció de Castella i Lleó. És un xantatge intolerable ja que no només pretenen que els valencians paguem amb diners públics el negoci de la UCV, sinó que mentrestant deixen sense beca als estudiants de les universitats públiques, que suposen un 93% dels beneficiaris de tots els programes de beques” .

 

“És un atac en tota regla contra la igualtat d’oportunitats dels valencians i valencianes. Volen fer de l’ensenyament universitari un ghetto per a rics. Els diners públics han d’anar a ajudar als estudiants que més ho necessiten, cobrint les taxes de les Universitats Públiques, i no a finançar una xicoteta part de les taxes astronòmiques de la Universitat Catòlica”.

 

“Tot i els seus entrebancs, cal deixar clar que quatre dels sis programes de beques impulsats per la Conselleria continuen endavant amb total normalitat: beques complementàries al Ministeri, les beques Erasmus, les beques salari, i les beques excel·lència; tot i que la UCV també havia demanat la suspensió d’estes dos últimes.  Esperem que s’estimen els recursos que plantejarà la Conselleria i es pose fre a esta croada contra la igualtat d’oportunitats que ha iniciat de manera irresponsable la dreta”, ha conclòs el diputat Josep Nadal.