Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Enric Bataller, ha presentat una Proposició No de Llei per a clausurar definitivament els CIEs, i ha demanat al Govern en funcions un informe detallat sobre la situació actual dels set centres d’Internament d’Estrangers que actualment existeixen a l’Estat espanyol.

“Són nombroses les denúncies de diverses ONG en defensa dels drets humans, que qualifiquen estos centres com a presons encobertes. Les persones retingudes contra la seua pròpia voluntat no han comés cap delicte, sinó que simplement han comés la falta administrativa de no tindre els papers en regla, i per eixe motiu se’ls priva de drets fonamentals per als ciutadans, com el dret a la llibertat, a la seguretat individual, a la sanitat digna o la llibertat religiosa”.

El diputat de Compromís denuncia que el Ministeri de l’Interior no haja realitzat mai un informe valorant la situació actual dels CIEs, fomentant l’opacitat i la falta de transparència que envolta a estos centres d’internament. “L’única font d’informació són les ONG, que han denunciat situacions tan terribles com l’internament de menors o l’aparició de xinxes en alguns centres, com per exemple el CIE de Sapadors de València, la qual cosa evidencia les deficients condicions de salubritat i el conseqüent perjudici cap a les persones retingudes allí dins”.

“És per este motiu que des de Compromís proposem declarar a l’Estat Espanyol Zona Lliure de CIEs, així com establir un calendari públic de tancament de tots els centres, la creació d’un Comité d’Experts que realitze una proposta sobre les polítiques migratòries i d’asil, i instar als responsables competents a proposar alternatives d’ús als recintes on actualment s’ubiquen estos centres”.