Bota al contingut principal

El senador territorial del Compromís, Carles Mulet, ha exigit que “d’una vegada per totes” l’empresa Adif remeta a l’Ajuntament de València el ‘Estudi de viabilitat tecnicoeconòmica de la prolongació sud del túnel ferroviari de Serreria’.

“Es van gastar molts diners en un informe que ara Adif no vol mostrar a una administració tan interessada com ho és l’Ajuntament, que ha de preveure les seues actuacions i no entén de governs en interinitat o en funcions, ja que els problemes no es frenen i han passat ja massa mesos de silenci en aquesta matèria que ens fa malpensar”.

La petició d’aquesta documentació -redactada per LKS-NES per 190.000 euros- va ser demanada  pel consistori durant la XI legislatura. El secretari general d’Infraestructures, Manuel Niño, ignora les trucades de l’alcalde de la tercera ciutat de l’Estat, Joan Ribó, mentre que el silenci va superar el passat 7 de juny l’any des que es va posar de termini el propi ministeri per lliurar l’informe de viabilitat.

“Més que un Ministeri, tot això és propi d’un ‘Misteri’ de Foment i d’un govern de Mariano Rajoy insensible amb el poble valencià, a qui és capaç d’ofegar econòmicament en infraestructures o que arriba a requerir el tancament de empreses públiques com l’EMT que transporta diàriament a centenars de milers de valencians”, li ha retret el senador de Compromís.

De l’estudi depenen, a més del Corredor Mediterrani, projectes com la prolongació de l’avinguda de França i l’Albereda fins al PAI del Grau; la comunicació efectiva del barri de Natzaret amb la Ciutat de les Arts i la resta de la ciutat, o acabar amb la divisió en dues de la Punta, així com els col·lectors del tram final del riu.

“No és intranscendent ni un caprici el que està demanant l’alcalde de València, per això hem reclamat també el document per la via oficial del Senat. Volem saber les causes de la demora en el lliurament i demanarem la compareixença dels càrrecs d’Adif i el Ministeri de Foment que tant l’ajuntament com els senadors de Compromís considerem”, ha agregat.