Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha reiterat este divendres la seua negativa a votar a favor de la investidura de Mariano Rajoy. “S’ha guanyat el nostre vot en contra a l’haver incomplit tots els compromisos que tenia amb el País Valencià en matèria de finançament, infraestructures i Pressupostos Generals de l’Estat, però sembla que això no és un problema per a vosté, senyor Rajoy, que dóna la sensació de voler anar a unes terceres eleccions”.

El diputat de Compromís ha aprofitat també la seua intervenció per enviar un missatge al líder socialista, Pedro Sánchez, i demanar-li que quan el president en funcions fracasse en el seu intent de formar govern, faça un esforç per tal de construir una alternativa a un govern del Partit Popular amb totes les forces progressistes.

“Des de Compromís confiem que el NO de Sánchez a Rajoy no es convertisca en una abstenció després del 25 de setembre, una vegada passen les pressions electorals de les eleccions gallegues i basques. És l’hora de demostrar si els partits que hem votat que No a Rajoy estem disposats a treballar per a les persones o pels interessos dels nostres partits. Hem d’aconseguir-ho o estarem donant una altra oportunitat al partit de les retallades i la corrupció”

Vots a canvi de drets

Joan Baldoví ha fet referència durant el seu discurs a les declaracions del Delegat del Govern al País Valencià, Juan Carles Moragues, qui va demanar a Compromís que s’abstinguera en la votació d’investidura a canvi de millorar el finançament valencià. “El senyor Moragues el que ens ha confirmat és allò que ja sabíem i que estem molts anys reivindicant, i és que els valencians estem infrafinançats i que Rajoy, amb la seua majoria absoluta, no ha fet res en més de quatre anys per canviar esta injusta situació”.

En este sentit, el diputat de Compromís ha assenyalat que “amb les declaracions del senyor Moragues i la senyora Bonig es confirma una manera d’entendre la política absolutament repugnant, vots a canvi de drets” en este sentit, Baldoví ha assegurat que “si jo fóra diputat del Partit Popular, no votaria al senyor Rajoy per negar i mercantilitzar amb els drets dels valencians”