Bota al contingut principal

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha presentat este dilluns les principals xifres del curs 2016-2017 que s’iniciarà de forma oficial el pròxim dijous 8 de setembre per als alumnes d’infantil, primaria, secundaria, batxillerat i FP.

Segons ha informat Marzà, la conselleria ha augmentat la contractació de professorat en 2.800 docents, arribant a un total de 66.900 professors en plantilla, fent que “en un any s’haja recuperat el 57% del professorat suprimit per les retallades que l’antic govern valencià havia fet en quatre anys”.

A més, el conseller ha destacat la baixada de la mitjana d’alumnat per aula, que se situa en un 22,7 per a un curs en què puja el nombre d’alumnat en un 1%, amb 783.565 alumnes dels quals 282.880 es corresponen a les comarques d’Alacant, 93.560 a les de Castelló i 407.125 a les de València.

Millora de l’estabilitat laboral

Altres de les xifres destacades per la conselleria en este nou curs és la incorporació com a professors amb plaça definitiva a 5.417 docents que fins al curs passat treballaven de forma interina. Així mateix, 1.172 han guanyat plaça per oposició i l’administració treballarà durant aquests mesos en una ordre de plantilles amb els sindicats de l’ensenyament per a garantir una millor estabilitat dels docents. “Amb aquestes mesures aconseguim personal fixe als centres educatius que puguen dur endavant projectes pedagògics estables i enriquidors”, ha explicat el conseller d’Educació.

Per altra banda, Marzà ha destacat la millora en el funcionament de les substitucions que ha fet que el temps que una escola tarda en cobrir una substitució passe dels 20 dies als 10 dies de mitjana, el que ha fet que pogueren treballar un total de 1.200 professors substituts més que en cursos anteriors.

El conseller Marzà ha volgut fer esment també a la millora de les condicions laborals del professorat dels centres privats- concertats gràcies a la creació d’una borsa de treball real i a l’increment de 100 docent més que treballen aquest curs als centres concertats.

Durant la presentació, el conseller ha volgut remarcar que “l’escola pública és aquella sostinguda amb fons públics i que acompleix amb els valors fonamentals de no-discriminació i de foment de la igualtat d’oportunitats” i ha prosseguit: “ La garantia de qualitat educativa s’aconsegueix amb polítiques que vetllen per la igualtat d’oportunitats, amb la implicació de l’administració, el professorat, les famílies i la comunitat educativa i amb el foment de la innovació educativa per a l’èxit escolar”.