Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Àlvaro, ha criticat el cinisme de la diputada del PP Maria José Catalá per criticar les polítiques del Consell del Botànic en matèria de serveis socials, quan va ser un tema que l’antic Govern el tingué abandonat i el va fer servir com a negoci d’uns quans amics.

La diputada de Compromís, en resposta a les declaracions de Catalá, ha volgut posar èmfasi en la gestió des de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, enfocada a millorar la vida de les persones en totes les etapes de la seua vida. Al contrari del que passava amb l’antic govern del PP, on els temes socials eren la germana pobra del Consell, amb la vicepresidenta Mónica Oltra al front d’este departament comença a cobrar la importància que mereix.

El pressupost per a la Conselleria ha augmentat amb el nou govern un 17%, i ha deixat de ser per fi la marginada de les polítiques del Consell com quan governava el PP. El que hauria d’haver aprofitat Catalá en la seua roda de premsa és per criticar l’orige de la falta de personal, les retallades aplicades pel Govern central i el seu ministre d’Hisenda i Administració Pública, Cristóbal Montoro, que ens han convertit en la segona autonomia de l’Estat amb menor nombre de treballadors públics per habitant, amb la conseqüència directa que açò té en l’atenció a les persones més vulnerables”.

De la mateix manera, ha lamentat l’oportunisme de la diputada del PP al comentar una informació relativa a un usuari del centre públic de persones majors de Carlet. En la seua intervenció, “Catalá ha obviat que a primera hora de hui la Vicepresidenta, Mónica Oltra, ha informat a tots els portaveus de la Comissió de Benestar Social de Les Corts de tots els grups parlamentaris, inclòs per supost el PP, de què la seua Conselleria ha obert una investigació per a conèixer el tracte rebut per part d’un usuari del centre públic de persones majors a Carlet”.

Per a Àlvaro “que Catalá haja optat per ignorar davant la premsa la gestió transparent i immediata de la responsable de les polítiques d’Inclusió deixa ben clar com de mal li ve al PP que les coses es facen ara de manera totalment distinta a l’ocultisme i sectarisme amb que ells actuaven davant de qualsevol situació”.

“A més a més la Vicepresidenta ha demanat ja comparéixer en Comissió per a donar compte de totes les gestions realitzades sobre esta qüestió, una manera d’actuar ben diferent a la que ens tenia acostumats el PP quan gobernava”, ha conclòs Àlvaro.