Bota al contingut principal

La Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha destinat des del passat mes de gener 177,3 milions d’euros a ajudes directes a les persones en concepte de prestacions econòmiques per dependència, renda garantida, acolliment familiar, ajudes a dones víctimes de violència de gènere i prestacions econòmiques per a persones amb diversitat funcional o amb malaltia mental crònica.

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha explicat que aquesta quantitat “suposa el 34 per cent de tots els pagaments realitzats durant estos mesos per la conselleria per a finançar recursos, serveis i prestacions socials” que ascendeixen a més de 526 milions d’euros, i “superen en 111 milions d’euros les quantitats que va abonar l’antic govern a aquesta mateixa data en 2014”.

“Estes xifres són un clar exemple del què significa rescatar persones, el primer eix del pacte del Botànic, que es veu reflectit en la gestió d’aquesta Conselleria, protegint a les persones més vulnerables de la nostra societat i millorant la seua situació social, de dependència o desemparament” ha assenyalat la vicepresidenta.

Del total de les ajudes directes a les persones, destaquen els 133,5 milions que en vuit mesos la Conselleria ha abonat a les persones depenents en concepte de les nòmines ordinàries mensuals, endarreriments, retroactivitat i pagaments a hereus de persones ja mortes.

Oltra ha explicat que l’augment en les quantitats que les persones depenents reben mensualment i l’abonament d’endarreriments i deutes que l’anterior executiu tenia amb aquestes persones “ha sigut possible gràcies a l’increment per a 2016 del pressupost inicial de la línia d’ordenació i prestacions de la dependència, que ha crescut en un 57,5 per cent respecte al passat any”, de manera que aquesta línia compta amb 252 milions d’euros, 92 milions més que en 2015.

Les ajudes per als destinataris de la Renda Garantida Ciutadania també s’han incrementat. La vicepresidenta ha assenyalat que les mesures adoptades pel Consell “han permès aconseguir que en aquests moments existisquen prop de 35.000 destinataris enfront dels 32.134 destinataris de la renda que existien en el mateix mes de 2015”. La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives porta ja 36,5 milions d’euros distribuïts per al pagament d’aquesta ajuda, enfront dels 27 milions d’euros que hi havia al juliol de l’any passat.

Cal recordar que el Consell va aprovar el passat mes de juliol un decret llei per a agilitar el procés de tramitació de la Renda Garantida de Ciutadania davant la situació d’emergència social i resoldre la situació d’incompliment, per part de l’Administració, de l’abonament de les rendes pendents de pagament i la resolució d’expedients pendents de tramitar.

Així mateix, les famílies que tenen en acolliment a menors, ja siga família extensa o família educadora, han rebut fins avui 4,3 milions d’euros. També les prestacions econòmiques per acolliment s’han vist incrementades enguany per la decisió del Consell d’augmentar la prestació econòmica que reben aquestes famílies, ja que han passat a cobrar 12 euros per xiquet o xiqueta i dia. “Amb aquesta mesura no solament s’incrementen les quantitats que perceben, sinó que a més s’igualen a les famílies educadores i a les extenses” ha explicat.

Entre aquestes ajudes directes, la Conselleria d’Igualtat també ha abonat prestacions econòmiques per a l’atenció en centres residencials de persones amb diversitat funcional i malaltia mental crònica que es troben en situació d’extrema urgència i necessitat i manquen de recursos econòmics suficients per a pagar aquest tipus de recurs, i ajudes a dones víctimes de violència de gènere.