Bota al contingut principal

La diputada de Compromís a les Corts Valencianes, Isaura Navarro, ha qualificat d’ “escàndol” el cas de la duplicació d’horaris en l’assignatura de religió, “un escàndol més de l’anterior consellera d’Educació del PP, MªJosé Català, que ha suposat un sobrecost anual de quatre milions d’euros de diners públics dels valencians i valencianes que ara recuperarà la Conselleria, eliminant eixes més de 2.000 hores duplicades”.

Després de conèixer la informació que la Conselleria d’Educació ha fet pública hui, Navarro ha explicat que “hi ha casos de centres d’educació especial on no es demana religió i compten amb dos i tres professors. O els casos d’un centre que amb quatre alumnes de religió ha fet dos grups i arriba a tindre fins a tres professors, quasi un per alumne; o un altre col·legi que, amb nou alumnes de religió, té cinc grups d’aquesta matèria i tres professors. Uns comptes que no quadren, es mire per on es mire, i que evidencien un excés salvatge de professorat que ha estat un robatori de diners a les arques públiques”.

“L’actual legislació espanyola vigent estableix la religió catòlica com una assignatura optativa per a l’alumnat però d’oferta obligatòria per als centres educatius públics. Durant anys, el Partit Popular valencià va crear un sistema per a duplicar innecessàriament les hores que s’impartien de l’àrea de religió als centres educatius públics. Però l’actual Conselleria d’Educació, acatant l’actual legislació española, ja està establint els mecanismes per a una gestió responsable dels recursos públics i acabar així amb el malbaratament fet pel PP. Per fi, gràcies al canvi de govern, els diners es destinen a millorar l’educació pública i es posa ordre en un professorat que amb el PP gaudia de privilegis injustificables”.

“Ja era hora que algú posara ordre i acabara amb estos privilegis, destinant els recursos allà on són necessaris. Arreglar aquesta malifeta és un primer pas perquè els diners públics vagen a Educació i no es perden pel camí. Estem davant d’un cas de corrupció orquestrat mà a mà entre Català i l’arquebisbe Antonio Cañizares, consentidor d’un ús incorrecte i gens ètic dels diners públics, només per a tindre una tropa de panxacontents”.

“D’altra banda, l’alumnat que demane com a optativa la religió, la tindrà tal i com estableix la normativa vigent. Els centres educatius del País Valencià disposaran del professorat per a impartir l’assignatura de religió com qualsevol altra àrea optativa. Però per fí es farà amb una gestió eficient i responsable dels recursos públics, rebutjant els privilegis i la connivència creats pel PP i que són innecessaris per al desenvolupament de l’optativa de religió”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.