Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Els Corts advoca per un pla conjunt de  ajuntaments i governs autonòmic i central en els treballs  de regeneració de les zones incendiades en la Marina Alta amb criteris tècnics i científics. La diputada autonòmica ha sol·licitat serietat i contenció a l’hora de llançar promeses de plantacions d’arbres sense cap tipus de criteri com l’efectuada aquest dimarts per la Diputació d’Alacant, a la qual Mollà ha instat a articular abans una estructura de comandament pròpia de secció forestal de la qual manca i sí tenen València o Castelló.

“El treball dels professionals i la col·laboració ciutadana han sigut espectaculars en els llocs assolats aquestos dies pel foc, però ara toca pensar quins són les polítiques a dur a terme, sempre sota criteris experts”, ha considerat  la diputada il·licitana que aposta per una reforestació amb criteris racionals, científics i tècnics i en la qual participe econòmicament l’Estat i pal·liar els dèficits heretats de  governs passats que van deixar al Consell econòmicament convalescent.

Mollà ha remarcat la necessitat de mantenir-se freds i pensar el que realment requereix la comarca alacantina més del nord com a acció de futur. “Les administracions, siguen del color que siguen, hauran d’acudir a la trucada de la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient  quan es constituïsca  la Taula de Concertació postincendi”, ha assenyalat Mollá.

En aquest sentit la diputada autonòmica ha demanat a la Diputació d’Alacant que es coordine  amb la Generalitat abans de llançar-se a donar titulars, pense. “Plantar arbres perquè sí, segons tots els experts, podria tenir el mateix sentit que tirar combustible a la muntanya si no es planta correctament. Siguem seriosos i evitem grandiloqüències”, ha manifestat Mollà.

Si aquests incendis s’han provocat amb la voluntat d’especular, que se sàpia que amb l’actual govern aquesta comunitat és terra erma per a especuladors de sòl ”, ha advertit Mollà recordant que és gràcies a que el Govern del Botànic va eliminar de la llei  d’acompanyament als pressupostos de la Generalitat que ja no  existeix la possibilitat de poder urbanitzar sòl rural incendiat abans dels 30 anys que fixava l’anterior llei.

Mollà ha apostat a més per una revisió del Codi Penal i enduriment de les penes contra els piròmans i terroristes mediambientals.