Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Enric Bataller, ha presentat una pregunta parlamentària per a esclarir els motius pels quals el Govern en funcions ha augmentat el pressupost destinat al Ministeri de Defensa en més de 1.162 milions d’euros, passant dels 5.788 milions d’euros aprovat pel Congrés a 6.950 milions d’euros.

El Tribunal Constitucional va vetar el passat mes de juliol l’ús abusiu que ha vingut fent aquest Ministeri des de l’any 2012 dels crèdits extraordinaris per a fer front als compromisos adquirits amb la indústria armamentística, a través de l’ús del decrete-llei, en considerar que aquest mètode s’ha d’utilitzar exclusivament per a casos d’extrema urgència.

Segons Bataller “Ha tornat a comprovar-se que el govern de Rajoy utilitza sistemàtica i il·legítimament el recurs als crèdits extraordinaris com a via de finançament de la despesa pública armamentística. Això, unit a l’abús de les “portes giratòries” practicat per alts càrrecs de Defensa que estan passant al sector privat de l’armament, fet igualment denunciat per Compromís, demostra que el PP ha col·locat el Ministeri de Defensa en situació d’opacitat.”.

Com a representants de la sobirania popular, els membres del Congrés, i no l’executiu, som els qui tenim l’última paraula sobre les despeses ministerials i no podem consentir l’existència d’un Ministeri sense control i que aparenta haver-se convertit en font de negocis lucratius que van més enllà de les concretes necessitats de la Defensa consensuades pel parlament.