Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, sol·licita la compareixença del governador del Banc d’Espanya, Luís María Linde, en la Comissió d’Economia després de conèixer-se la renúncia del Govern a recuperar 26.300 milions lliurats als bancs en concepte d’ajudes.

Baldoví considera que “s’ha d’explicar per què l’Estat no podrà recuperar més de la meitat dels diners que es va injectar al sistema bancari per al seu rescat, quan el Govern va assegurar que es recuperarien en la seua integritat els 51.303 milions d’euros aportats per la ciutadania a través del Banc d’Espanya”.

El diputat valencià destaca el contrast entre les declaracions de Mariano Rajoy en 2012, quan assegurava que els diners no era un rescat, sinó “un crèdit a la banca que retornaran”, i la seua actitud passiva davant la notícia que els diners injectats a la banca no podran ser recuperats.

Per a Baldoví, aquesta resposta demostra que el govern va mentir conscientment des del principi sobre els costos del rescat per a la ciutadania, ja que únicament s’ha recuperat un 5% dels diners públics total lliurat als bancs. “Estem parlant de 26.300 milions de diners públics que el Banc d’Espanya ha regalat als bancs, diners que hauria d’anar destinat a millorar serveis com la sanitat, l’educació o el sistema de pensions”.