Bota al contingut principal

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha resolt les beques de menjador per les quals en aquest curs es beneficiaran més de 100.000 alumnes de centres sostinguts amb fons públics. Es tracta d’un 11% més respecte al curs passat en què es van concedir 90.000 beques. Per províncies, 40.000 seran els beneficiaris a Alacant, 10.000 a Castelló i 50.000 a València.

Cal destacar que per a aquest curs la Conselleria ha destinat per a beques de menjador un pressupost total de 63.940.000 euros, és a dir, 10 milions d’euros més que el curs passat. Açò suposa un increment en un 22% del pressupost, que ha permés l’augment en un 11% de beneficiaris. Aquest esforç econòmic ha permés augmentar tant el nombre total de beneficiaris com l’import de la beca íntegra, que passa a ser de 4,25 euros al dia. A més, per primera vegada rebran ajuda els beneficiaris baremats fins a 11 punts, ja que fins ara sols es pagava a les persones que arribaven a 14 en el barem.

Cal recordar que aquestes xifres representen un augment significatiu respecte a les dades del curs 2014-2015, ja que l’augment en aquests dos cursos ha estat de 14.000 alumnes més beneficiaris de les ajudes i 20.000.000 euros destinats a les beques.

En aquest sentit, el conseller Marzà ha explicat que «la millora de les beques de menjador escolar es correspon al compromís del govern valencià de fer les coses el millor possible per garantir una educació valenciana de qualitat amb serveis públics decents» i ha afegit: «el compromís de la nostra conselleria en l’ensenyament públic i de qualitat és clar. I açò també significa augmentar les beques que en l’anterior administració havien estat retallades. Retallades precisament a la gent que més ho necessitava. Qualitat educativa també és assegurar-nos que tot aquell xiquet o xiqueta que ho necessite dispose de l’ajuda necessària».

En concret, el nombre total de beneficiaris que rebrà la beca íntegra és de 55.099 alumnes, és a dir, el 54% del total. Per províncies, 21.711 alumnes reben la beca íntegra en Alacant, 5.005 en Castelló i 28.383 en València.

Així mateix, rep la beca directament l’alumnat que es troba en situació d’acolliment familiar o residencial, així com els fills o filles de famílies acollidores, els fills i filles de víctimes de violència de gènere i les víctimes del terrorisme.

D’altra banda, 6.644 beneficiaris reben 4 euros al dia, 11.647 reben 3, 13.970 un total de 2,8, i 13.710 beneficiaris reben 2. Cal remarcar que l’alumnat d’educació especial rebrà una ajuda de 5,44 euros, i l’alumnat de les escoles llar tindrà una ajuda de 12,25 euros.

Com a novetat també de la convocatòria d’este curs, la Conselleria ha ampliat les beques per a aquelles famílies de l’alumnat de les 69 aules experimentals de 2 anys. D’altra banda, i per primera vegada, es considera beneficiari directe de l’ajuda -sense tindre en compte el nivell de renda familiar – l’alumnat de les pedanies i els nuclis disseminats que no tenen centre escolar en el seu lloc de residència.

A més, durant este curs i per segon any consecutiu, les beques també es concedeixen per als mesos de juny i setembre, encara que l’alumnat no té classes a les vesprades atés que en estos mesos la jornada lectiva només és matinal.

Cal destacar que la Conselleria està resolent les al·legacions presentades per les famílies, que tenen un termini de 10 dies per a presentar-les des de la seua publicació en els taulers d’anuncis, per la qual cosa s’espera que augmente el nombre total de beneficiaris. El termini màxim de resolució i publicació de les llistes definitives serà el 30 de novembre de 2016.